Monday, 27 February 2012

Always Pray :)

assalmualaikum* hey guys. nak ngadu ney. bubu kita sakit laa. dia demam , semalam kita call dia.suara dia ...
hmm , sedey sangat rasa nak nages.bubu cakap dia sesak nafas,nak cakap punn terpaksa.lepas call bubu tu. bubu sent gambar time kitorang date . then , aku mintak gambar dia tengah sakit. tak lama tu,aku dapat gambar time dia tengah sakit. sedeyy sesangat.aku terus nages,sebab aku risaukan dia.aku harap dia cepat sembuh.dan hari neyy aku jumpa dia , aku buatkan bubur untuk dia .. suapkan dia makan,tapi dia tak habis.takpe la asalkan awak selera nak makan kan.then,pergi jejalan dengan bubu.. alhamdullilah dia semakin pulih . bubu jangan lupa makan ubat okeys .

neyy la muka dia time sakit :



Hmm.tengokla,sedeykan muka dia ;"(




okey laa . sampai sini je yang aku nak ngadu dekat korang.muehehe,terima kasih kerana sudi membaca :)


r/>
Di Taip Oleh ZQ'HK

Tuesday, 21 February 2012

Tips2 memikat wanita ;)

Mengenali seseorang adalah detik terindah dalam kehidupan manusia. Baik lelaki mahupun wanita, perasaan yang sama tetap wujud. Sifat ingin mengenali seterusnya menjalin hubungan yang serius adalah lumrah bagi semua orang. Asal namanya membabitkan ‘hati dan perasaan’, semuanya adalah sama.
Namun adakalanya sebelum mengenali seseorang anda perlu tahu bila masa yang sesuai untuk mengenalinya. Malam? Siang? Pagi atau petang? Kadangkala kita hanya memikirkan waktu senggang kita sahaja tanpa bertanya adakah orang yang ingin kita hubungi itu juga berada dalam keadaan senggang? Kadangkala, ia meletakkan kita berada dalam situasi serba salah. Tidak dihubungi, hati kita memberontak ingin mendengar suaranya. Bila dihubungi, takut kita menganggu dirinya yang sedang bekerja! Jadi percaturan bagaimana harus anda letakkan sebelum anda menghubunginya seterusnya menjalin hubungan yang lebih serius.
1. Cari masa yang sesuai.
Kadangkala, secara tidak sengaja adalah ’saat yang paling indah dalam kehidupan manusia’. Ini adalah kerana adakalanya ketidaksengajaan itu adalah masa yang paling sesuai. Mengapa ia dikatakan begitu? ada ketikanya kita takut untuk menelefon seseorang kerana bimbang dia sedang sibuk atau sebagainya. Tanpa diduga, di pihak dirinya, dia sebenarnya sedang menunggu kita. Kalau masa yang kita telefon itu tepat, maka perbualan akan menjadi semakin rancak dan lebih menarik. Malah lebih banyak peribadinya akan dikenali. Tetapi harus diingat, pagi-pagi hari adalah waktu yang paling sibuk bagi kebanyakan mereka yang bekerja. Ia adalah permulaan waktu bekerja. Masa senggangnya boleh jadi memasuki waktu makan tengah hari. Paling baik, pada waktu malam kerana semua beban kerja sudah tiada.
2. Jangan buang masa.
Ada masa, kita agak sukar untuk memulakan sesuatu perkenalan. Pelbagai perasaan melingkari di kepala. Adakah dia berminat untuk meneruskan perkenalan, sudahkah dia berpunya dan pelbagai pertanyaan lagi. Sebenarnya lagi lambat anda memulakan langkah perkenalan, anda semakin rugi. Ini kerana “kesungguhan” antara faktor serta daya penarik di mana mereka beranggapan bahawa anda benar-benar serius ingin menjalin satu hubungan baru dengan dirinya.
3. Lebih berkeyakinan.
Tidak mencuba tidak tahu. Malah “makanan” tidak akan masuk ke dalam mulut, kalau kita tidak menyuapnya. Ini samalah dengan usaha. Kalau tanpanya, kita mungkin akan terus ketinggalan dan akhirnya orang yang kita minat itu akan diambil orang. Sebaiknya tingkatkan keyakinan diri kerana hanya orang yang berani sahaja akan berjaya mencapainya. Percayalah, dalam apa langkah sekalipun, keyakinan amat penting kerana ia adalah “pertahanan” terakhir dalam diri anda.
4. Anda perlu tahu apa yang anda lakukan.
Hal ini sangat penting. Ada orang ingin mengenali seseorang hanya sekadar untuk suka-suka sahaja. Ada orang pula, ingin mencari jodoh dan mengharapnya berakhir di jinjang pelamin. Justeru itu, sebagai lelaki anda perlu tahu apa yang anda lakukan. Apa kehendak anda dan bagaimana ia harus diakhiri. Ada orang ingin berkenalan, sekadar ingin menambah koleksi “kekasih” atau bilangan teman wanita. Ada orang pula, hanya sekadar suka-suka. Sebagai lelaki, fokus kepada apa kehendak anda. Jangan hanya dicabar oleh kawan, maka anda berusaha memikat hati si wanita dan bila sudah dapat, anda ingin meninggalkannya. Ia nyata satu perbuatan yang tidak baik dan hanya menghancurkan hati serta perasaan orang lain sahaja.
5. Teruskan persahabatan.
Sekali anda melangkah ke alam persahabatan atau perkenalan, teruskanlah ia sehingga ada sesuatu yang menghalang. Ingat, jangan sesekali berpatah balik hanya kerana ada perkara yang remeh. Ini hanya akan membuang masa anda dan juga dirinya. Malah ia juga tidak baik tentang soal hati. Apa pun, carilah masa yang paling sesuai untuk mengenali seseorang kerana bukan semua dapat menerima keadaan dengan sebegitu mudah.


r/>
Di Taip Oleh ZQ'HK

Thursday, 16 February 2012

Jyeahhh ! Akhirnya :D


assalamualikum# heyy guys . nak cerita sikit . kenal tak siapa lelaki tu.
Jyeahh ! pada yang tahu . tahu laa . siapa2 yang tak tahu nie aku bagi tahu lah k .
lelaki tu . Afif Aysraf . *ex aku dulu.
aku nak ucap tahniah dekat dia . sebab , dia dapat yang jauh lebih baik dari aku :)
memang tak boleh dinafikan laa . memang sayang , but ! sayang aku dekat dia tak macam dulu lagi.
now,dia dah di taken . same like me ;)
btw . memang best lah dengan dia nie .
but , sometimes . he make me sad .
 aku clash dengan dia sebab apa? HAHA , malas laa nak cerita.
sebab,tu cerita lama la weh ..
aku cuma nak cakap.. 
jaga gegurl kau baek2 okeyy ;)
and jangan sia2 kan dia . kbye .
r/>
Di Taip Oleh ZQ'HK

Saturday, 4 February 2012

With Tacha And Effa ;)

assalamualaikum * hey guys . gua nak cerita about today . petang tadi gua meet kawan lama *NAZIFAH ISMAIL* rendu gilaa seh dekat dia  . sebab , dah lama tak jumpe . tak lupa juga pada kawan aku yang berda disekolah sebelah iaitu Setan tacha . HAHA , means -AMANI NATASYA- ;)
kami lepak di taman reakreasi . sambil lepak2 makan snek yang tacha belikan , tak lama tu . budak-budak motor pulakk datang lepak ditempat kami . dan , diikuti budak-budak fixie jementah . Aku dengan tacha ape lagi kan . Tak lengah , terus pilih salah satu Fixie . kitorang pergi ride . HAHA , tulaa moment yang paling kelakar bagi aku dengan tacha , fixie takde break . kena break pakai kaki je . ah! takde safety langsung kan tacha kan . lepas tu , siap sakit2 kitorang dibuatnya , pssstttt * Hanya aku dan tacha saje yang tahu apa maksud disebalik nya . hiewhiew ;) tengah syok2 ride , ade pulakk cap goh mei menyebok dekat tengah2 jalan tu . alahai* da laa fixie tu susah bena nak break . motor tak payah cakap la kan . bukan main laju lagi macam jalan bapak dia je . bila sampai dekat tempat kami lepak . Tacha boleh lagi break . aku dah tak boleh break langsung dah sebab ramai gila dekat situ . Aku punn terus je laa . muahahhaha





tengah2 ride . sempat lagi snap gambar .
tacha la neyy , beriya sangat nak snap
kan dah hodoh :)




After ride. snap2 dengan tacha sekejap
oh! First gua snap gambar dengan
lu laa babe :D




Snap dengan effa pula
rendu dekat kau fa ..
Hope dapat jumpa lagi k :*



kepada tacha dan juga effa , thanks sebab ajak aku lepak dengan korang oke.
lain kali kita hang sama-sama lagi tau .
loveyou all -


r/>
Di Taip Oleh ZQ'HK

Friday, 3 February 2012

today i'm lonely :'(




Photography Images



assalamualaikum * hye ;)TODAY I FEEL LONELY :'(
bubu , sibuk hari nie . sebab ,esok makcik dia kawen . tapi , takpee gua faham keadaan lu babe . yang penting lu tak lupa kan gua k :)

tadi jumpa sekejap je la kan , esok aku datang rumah atok kau tau . hope , kau ade laa .
kalau kau tak sempat nak jumpe aku . senyum kat aku pun jadi laa .muhehehe .

Alahai . sunyinya handphone aku ni . nak text orang lain , habis kau dilite semua number lelaki yang ada dekat dalam handphone aku ni kan . HAHAHHAHAR . just kidding*
sekarang aku cuma ada , facebook , blogger , lagu and twitter je yang boleh teman kan aku buat sementara waktu ni . tapi ! tak best laa , sebab bende2 nie just boleh meluahkan perasaan je .
gua nak lu babe . gua nak manja2 dengan lu laa . gua nak dengar suara lu . bende2 nie , semua macam harem . tak bernyawa . gua nak lu yang bernyawa ni . *GUA MEROYAN KEJAP BILA TAKDA KAU* hikhik . tapi , takpee laa . berapa hari je kan kau busy . yang penting aku untuk kau kau untuk aku kan . BEEPBUBU :* hehe .


--> THANKS READ <-- r/>
Di Taip Oleh ZQ'HK