Friday, 25 November 2011

sayang kau bubu .. muacxx ;*


bu .. kau memang tersangat lah sweet kankan :D
hikk .. sorry sebab aku buat kau risau semalam..
aku sejuk gila time tuu ..
tak tahu nak cakap ape dengan kau ..
aku menggigil terok kan bu ..
kau dah gelabah jee time aku macam tuu . HAHA
siap , bace ayat2 suci lagi ..
ya allah , islam rupanya bu aku niee . *JOKE*
kau peluk aku kuat2 .
kau bukak baju kau ..
lepas tuu .. kau letak kat kepala aku biar tak kena hujan lagi
kau suruh aku jalan , tapi . aku tak mampu sangat nak jalan time tuu
sebab terlampau sejuk ..
kau dukung aku naik atas motor ..
then , kau bawak aku macam gambar dekat atas nie.. ya allah .. 
aku rasa terharu sangat bu ..
mengalir air mata aku sebab tak pernah lagi 
seorang lelaki yang buat mcm tuu dekat aku ..
then , kau berhenti ..
kau suruh aku turun ..
oke . aku turun , kau suruhh aku balik ..
tapi , masa tuu rasa macam nak pengsan jee ..
kau lagi lah menggelabah kan ..
kau merayu-rayu suruh aku cakap something dekat kau .. tapi aku tak mampu
kau dukung aku ..
kau nak hantar aku balik ..
dengan keadaan yang hujan lebat time tuu ..
sampai macam tuu sekali kau buat aku bu ..
kau tinggal kan motor kawan kau ..
semata-mata nak hantar aku balik ..
aku kahsian kan kau ..
then , aku suruh kau berhenti ..
biar aku jalan sendiri ..
aku cakap , biar kau jalan dulu ..
tapi , kau marah aku ..
kau paksa aku jalan dulu sampai rumahh ..
hmm .. aku terharu sesangat ..
itu baru satu pengorbanan kau kat aku ..
belum lagi yang lain2 kan ..
pape punn .. terima kasih :)


r/>
Di Taip Oleh ZQ'HK

Wednesday, 23 November 2011

khas untuk kau ..


hello*pretty . blog aku nie khas untuk kau tau .
kau stalker puas2 blog aku nie
then, g suruh kawan kau bace ..
macam mana kau buat kat FB tu.
kau nak perli2 aku lahh .
ape lahh ..
WATAFAK !

jangan aku tak kenal kau sape tau ..
jangan nak buat baik dengan aku ..
yaya.aku ngaku aku talam dua muka .
dari kau tuu tak ngaku ..
kau dengan kawan2 kau same jee ..

haish ! apesal lah aku dapat kenal dengan perempuan macam kau kan ..
eh2. tapi , bila tengok muka kau ..
rasa kahsian pulakk doh :/
tapi . kenang kan ape yang kau buat kat aku tuu ..
ee. rase geram tau takk .
rase macam nak tumbok2 jee kau niee ..
tapi, tak sampai hati .
sebab , kau dulu kemain rapat dengan aku ..

if aku terkasar or terlebih ..
maaf lah Oke .
hati perempuan memang sensitif .
tapi , aku tak tau lahh
kau ada perasaan kee tak kan ..


kau jangan ingat aku nie
lurus orangnya oke.
sekali lagi kau buat aku.
memang aku hentak jee kau tau ..
aku malas nak tunggu2 lagi.
kau buruk2 kan aku dalam FB
kau sent wall post kat kawan2 kau ..
nak ngutuk2 aku ..
baik tak payah lahh k .
macam tuu kee sayang kau kat aku ?
kau cakap kau suka kawan dengan aku .
tapi sebaliknya , kau ngate aku dari belakang ,
jangan ingat aku tak taw tauu ..

aku dah anggap kau macam **** aku sendiri ..
tapi , kau nak buat taik pulakk dengan aku .
it's ok .. aku bagi kau peluang lagi ..


p/s : sorry oke . kalau tak suka dekat aku or tak puas hati
Turun lah jementah nii ha .. nie kan tempat ex kau ..
tak kan tak tau kots , bile nak turun ..
kau kan minah yang selalu On .. hikk


-Thanks-


r/>
Di Taip Oleh ZQ'HK

Saturday, 19 November 2011

our moment :*

hey guys* nak story morry nie. outing dengan member and bubu iteww lahh -..-




oke* time ni di KFC 
buat jamuan perpisahan classmate kami
memang kecoh gila time tu .
harok gila lah .
by the way
aku sayang dorang semua :*






then*lepas pergi karok2 .
jumpe bubu sebentar.
pergi mekdi dengan dia and kawan2
tengok lah dia makan macam mana 
hmm. habes bersepah
tapi,kita suka tengok dia makan.
bersemangat :')





after,makan di mekdi
kami snap picture together :)
aww.sweet sgt tau ..
bubu kita nampak omeyy
time tuu :p
haha.omeyy lah sangat kan.
pape punn ..
happy sangat
dapat conti our relationship





Finally,you hold my hand with tight
iloveyouu sayangg
ehem2* tapi tangan kita lagi putih tau .
kat dalam genggaman kita tuu
nama kita berdua kankan ..
hope. ikatan kita kuat macam mana 
kita genggam antara satu sama lain :*




r/>
Di Taip Oleh ZQ'HK

Thursday, 17 November 2011

again !


ya allah. kenapa lah kau bagi aku ujian yang sebegini :'(
aku tak sanggup nak hadapi keadaan ini ya allah .
kenapalahh dengan kau
*muhammad shahfezzam 
apa yang kau nak aku buat lagi
aku dah jujur and setia dengan kau
apa aku buat,aku jujur dengan kau
sebab, aku fikir kau setia dengan aku.
tapi,sebaliknya ..
kau curang dengan aku.
kau keluar dengan adek angkat aku ..
kau ajak dia keluar sama2 dengan kau.
aku sibuk tolong saudara aku kat kg
kau bolehh sibuk dengan perempuan lain
kenapalahh ..
hal ini bukan dari mulut korang sendiri
kenapa dari orang lain ..
bila dah jadi macam ni
masing2 nak mintak maaf
n cerita hal sebenar


apa salah aku sampai kau buat aku macam nie? dari dulu lagi aku dah cakap
aku bukan orang yang senang nak keluar sana-sini
tapi, kau tetap nak aku jugak. Oke fine !
now ! tengok lah sekarang ..
aku baru tinggal kan kau berapa hari sebab aku sibuk
kau dah buat aku macam ni ..
keluar dengan perempuan lain
orang yang aku kenal pula tuu .
kau tinggalkan aku sehari suntuk ..
aku takde nak buat macam tuu dekat kau ..
sebab , aku tak tergamak nak bodoh2kan kau .

aku tahu .. aku tak cantik , tak perfect macam dia. tak senang nak keluar macam dia
tapi , aku nak kau tahu , yang aku setia dengan kau selama ni
kau risaukan aku .. kau takut aku ade orang lain .
tapi kau sendiri?
kau sendiri yang mulakan lahh*


kau cakap , kau bawak perempuan tuu
sebab,nak usha kan untuk kawan kau
tapi* sebenarnya tidak !
kau cuma nak tutup salah kau tu jee kan ..

aku tak tahu nak cakap apa lagi
sebab, tak mampu nak cakap apa-apa
hati ini sakit sangat ..
Fikirlahh oke ..
kalau kau dekat tempat aku , apa kau rasa ?
aku rasa lagi perit 
apa yang aku rasa sekarang ..

if* kau nak kan dia . go on ..
i'll let you go :'(
r/>
Di Taip Oleh ZQ'HK

Sunday, 6 November 2011

suasana d'aidiladha :')

hello guys ! nak share story niee .. tak tahu lah korang suka ke tak . sebab cerita niee mybe tak menarik :D
kat sini aku ade beberapa gambar yang nak tayangkan kat korang masa aidiladha tuu*sumpah best tau ..
lepas kenduri , celebrate pulakk birthday atok aku yang tercinta :') kat bawah niee ade gambar2 masa hari tu:




nie cake birthday tuu*
yummy :p
kami semua suka secret recipe
tapi yang nie aku tak
minat sangat sebab
ada jem ape entaa*





oke* nie family aku semua sekali
tapi , nie baru separuh sebab
yang lain semua di dapur lagi
yang baju purple duduk sorg2 tuu
pakcek aku :D
kecikk jee kankan .
biase lahh anak last
ramai cakap dia abg aku . HAHA
yang baju purple perempuan tu
pulakk ..
minah meroyan !
huhu . tu makcek aku
dia anak perempuan last.
mulut dia sama bising macam aku
tapi.dia cantikk :')
yang orang tua pakai spek tuu pulak
atok sedara aku ..
tu punn same meroyan
malam2 buta pakai spek
dah macam taliban jee ..





yang dua orang perempuan ni
makcek saudara aku :)
dorang siblings
perempuan yang tudung biru tuu
anak first now study
di sarawak
yang tudung purple tuu
wanie :)
saudara rapat aku ..
dia student form 5
teknik melaka
yang budak kecik
tuu sepupu aku
baru darjah dua ..
gambar2 nie aku yang snap
pakai NIKON wanie
thanks , sebab
kasiaku snap . HAHA









with budak handsome
ADAM HARIS :)
comel kankan
aku memang sakai gila
orang kenduri pakai baju kurung
aku pakai t-shirt jee
terok !





nie atokk aku :)
now dia dah 72 tahun
dia memang suka budak2
dia memang lawak
ramai orang respect sama dia





Haniffullah And Adam
Dua Orang Budak yang handsome
sorang muka macam arab
sorang lagi macam cina





Zahin Danish :*
budak yang comel lagi gebu
nakal tak sudahh dia niee
baru setahun dah nak dapat adik lagi
btw . ily budax ucucxx


thanks ;)












r/>
Di Taip Oleh ZQ'HK

Wednesday, 2 November 2011

24 tips mengekalkan hubungan dengan kekasih korang :)

macam kami ;)





1. Jaga Penampilan Diri, Kerana semua Orang Suka Dengan Kekemasan & Kecantikan, Persepsi Pertama Adalah Sangat Penting & Jangan Tonjolkan keburukkan Anda Pada Awal Pertemuan.

2. Ikhlas dalam Memulakan Perhubungan, jangan Malu Untuk Jadi Diri Kamu Sendiri, Bukannya Berlakon dan Berlagak Seperti Orang Lain yang Akhirnya Akan Menjerat Diri Sendiri

3. Ketika berinteraksi dengan si dia, jangan lupa menggunakan bahasa tubuh seperti gerakan tangan, renungan mata dan tunjukkan minat ketika si dia sedang bercakap.

4. Sentiasa Berfikiran Positif, Datang Untuk Bertemu Si Dia Dengan Penilaian Yang Kosong Dan Tidak Curiga, Dengan Berfikiran Positif Anda Lebih Mudah Menerima Seseorang.

5. Elakkan Mengguna Perkataan Berunsur Negatif Seperti (Saya Tidak Suka). Lebih Baik Bercerita Tentang Kesukaan Masing - Masing. Gunakan Ayat positif Seperti (Saya Suka).

6. Pada Pertemuan Pertama, Jangan Fokuskan Perbualan Tentang Masalah, Kesibukan Kerja Dan Sebagainya. Si Dia Tidak Datang untuk Berasa Sedih, Maka GembirakanLah Si Dia.

7. Jangan Kedekut Dengan Kata Pujian, Berikan Pujian Seikhlas Hati Anda Tapi Jangan Sampai Berlebih-Lebih. Anda Boleh Memuji Warna Bajunya, Rambut, Kasut Dan Sebagainya.

8. Tunjukkan Yang Anda Mengambil Berat Terhadap Pasangan Anda, Tolong Dalam Perkara - Perkara Kecil Seperti Mengangkat Beg, Membuka Pintu. Ini Menunjukkan Yang Anda Prihatin.

9. Jangan Bersikap Sombong, Sebaliknya Jangan Abaikan Unsur Humor. Ini Memberi Tanda bahawa Anda Boleh DiDekati Dan Bersikap Terbuka Untuk Menerima Hubungan Baru.

10. Jika Kekasih Anda Melakukan Kesalahan, Beri Dia Peluang Untuk Memberi Keterangan. Mungkin Dia Ada Alasan Kukuh Atas Perbuatannya, Jangan Sampai Anda Yang Malu Sendiri.

11. Apabila Anda Melakukan Kesalahan, Jangan Malu Untuk Mengakuinya. Ringan Mulut Untuk Mengucapkan Perkataan Maaf. Tunjukkan Keikhlasan Dan Jangan Sekali-Sekali Mengulanginya.

12. Cari Waktu Yang Sesuai Untuk Membincangkan Masalah. Persekitaran Atau Iklim Komunikasi Yang Baik, Dapat Mempengaruhi Perbincangan Dan Kaedah Penyelesaian Masalah.

13. Ketika Membincangkan Sesuatu Masalah, Jangan Gunakan bahasa Tersurat. Lebih Baik Berterus-Terang Supaya Pasangan Anda Faham Akan Perkara Yang Hendak DiSampaikan.

14. Jangan Terlalu Menunjukkan Yang Anda Adalah Sangat Baik & Sempurna. Dengar Dahulu Penjelasan Kekasih Anda, Walaupun Dia Bersalah & Lebih Baik Bersikap Merendah Diri.

15. Ketika Membincangkan Sesuatu Masalah, Tumpukan Kepada Masalah, Persoalan Dan Jalan Penyelesaian, Bukannya Dengan Menyalahkan Atau Menunding jari Kepada Sesiapa.

16. Jangan Sekali-kali Membandingkan Kekasih Anda Dengan Orang lain, Terutamanya, Bekas kekasih Mahupun kawan-Kawan Baik Anda, Seolah-Olah anda Lebih Mementingkan Mereka.

17. Semua Orang Mempunyai Ego. Hormati ego kekasih Anda Dan Jangan Merendahkan Ego Kekasih Anda Dihadapan Orang Ramai. Jika Dia sedang Marah, Lebih Baik Berdiam Diri.

18. Gunakan Daya Pujukan Yang Tinggi Semasa Menangani kekasih Yang Sedang Merajuk. Gunakan Kata-Kata Dan Janji-Janji Manis. Tetapi Ingat! Jangan Menabur Janji.

19. Setiap masalah Harus Diselesaikan, Bukannya Ditinggalkan Degan Alasan (Lupakan Saja). Suatu Hari Nanti, masalah Itu Akan Berbangkit Dan Membawa Masalah Baru Yang lain.

20. Biarkan semua kenangan pahit itu berlalu kerana di sebalik itu pasti tersembunyi hikmahnya. Bersyukur atas ujian ini menjadikan kita lebih tabah dalam kehidupan.

21. Gunakan ganti nama yang mesra anda & diri sendiri. Panggil dia dengan Nama yang lain daripada yang orang gunakan. ini memberi keistimewaan kepadanya.

22. Kekasih anda juga mempunyai rakan-rakan. Oleh sebab itu, saling mempercayai dalam hubungan adalah penting dan jangan terlalu mengongkong dalam kehidupan sosialnya.

23. Ajaklah kekasih anda melakukan aktiviti rekreasi bersama-sama, seperti berkelah, bermain boling, jogging dan sebagainya. Aktiviti seperti ini dapat mengeratkan hubungan anda.

24. Dekati hobi kekasih anda , dan cuba melibatkan diri dengan hobi tersebut. Ini akan mengeratkan hubungan anda kerana anda mempunyai aktiviti yang dapat dilakukan bersama.

r/>
Di Taip Oleh ZQ'HK